علت افسردگی به عوامل مختلفی بستگی دارد. احتمالا به دنبال دلیل برای افسردگی خود یا دیگران هستید که با این مقاله رو به رو شدهاید. افسردگی علل مختلفی از جمله ازدست دادن عزیزان، مشکلات زناشویی، تنش در خانواده، سوءمصرف مواد، بیماری و… دارد. که در ادامه دلایل بیشتری توضیح دادهایم. برای درمانافسردگی از روش های رواندرمانی و دارو درمانی به تشخیص روانشناس و متخصص استفاده میکنند. در ادامه توضیخ افسردگی، علت و شیوع افسردگی را شرح دادهایم.
منبع: علت افسردگی | ریشه یابی و حل دلایل ابتلا به افسردگی
افسردگی چیست؟
افسردگی اختلالی شایع و جدی در جامعه امروزی است. احساس غم و اندوه در بسیاری از اتفاقات زندگی ما اتفاق میافتد. با تشدید این ناامیدی ها، استرس و ترس ها فرد دچار افسردگی میشود. افرادی که دچار افسردگی میشوند، علاوه بر احساس غم و ناراحتی در فعالیت های روزانه، عملکردهای جسمی و عقلانی، خوابیدن و خوراک نیز دچار اختلال میشوند. افسردگی در مردان با بروز پرخاشگری و عصبانیت همراه است. افسردگی به شکل های مختلفی در افراد بروز میدهد، مانند: افسردگی خفیف، متوسط، مزمن، شدید، غیر معمول، فصلی، سایکوتیک، افسردگی قاعدگی و افسردگی پس از زایمان.
نشانه های افسردگی
افسردگی با نشانه هایی همراه است که به شرح زیر است.
- اختلال در خواب
- بی انگیزگی
- تغییر در تغذیه
- نا امیدی شدید
- کسالت
- بی حالی
- نداشتن انرژی
- رفتار خطرناک
- دردهای بدون علت
- خستگی
- احساس پوچی
- ناتوانی در انجام امور روزمره
- پرخاشگری
- عصبانیت
- فشار روحی زیاد
- لجبازی
- قهر مکرر و طولانی
- درماندگی
- غم و اندوه
- افکار منفی
- عدم لذت
- کاهش عزت نفس
- نداشتن اعتماد به نفس
برای آشنایی بیشتر با علائم افسردگی کلیک کنید.
علت و دلایل افسردگی
علت ابتلا به افسردگی بسیار پیچیده است. اما در ادامه انواع علل مختلف افسردگی را شرح داده ایم.
ژنتیک
اگر در خانواده خود افرادی را داشته باشید که تجربه اختلالات خلقی و افسردگی داشته باشند. خطر ابتلا شما به این اختلال افزایش مییابد. طبق پژوهش های انجام شده تقریبا تا 40 درصد ابتلا به افسردگی ژنتیکی است. داشتن والدین، پدر بزرگ و مادر بزرگ افسرده خطر ابتلا به افسردگی را در شما 2برابر میکند.
علت افسردگی و تنهایی
تنهایی در خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد. فقدان حمایت عاطفی، نداشتن دوست و همراه منجر به افسردگی میشود.
مشکلات خانوادگی
نداشتن یک شریک خوب، زندگی بدون آرامش و تنش در خانواده خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد.
علت افسردگی و بیماری ها
بیماری های خود ایمنی، تغییرات هورمونی، کمبودهای مغزی و کوچک شدن سلول های مغز خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد.
شخصیت
شخصیت های زود رنج، حساس، نگران، عصبی، استرسی و اضطرابی خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد.
علت افسردگی و آسیب دوران کودکی
آزار جنسی و روحی در دوران کودکی، سوء مصرف مواد والدین، طلاق والدین، مشکلات مالی خانواده، خشونت پدر و مادر و تنش در خانه موجب افسردگی میشود.
شرایط استرس زا
حضور در شرایطی که موجب استرس و اضطراب شود مانند طلاق، بحث و جدل در خانواده، مشکلات زناشویی، مشکلات مالی، مشکلات شغلی و خیانت خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد.
علت افسردگی و تشویش
افرادی که دچار تشویش هستند، از اتفاقاتی که ممکن است در آینده رخ دهد، هراس دارند. تشویش مداوم خطر ابتلا به افسردگی را بالا میبرد. افرادی که مبتلا به افسردگی ماژور هستند از تشویش زیاد رنج میبرند.
افراد مخرب
هم نشینی با افراد مخرب و افسرده تاثیر فراوانی در ابتلا به افسردگی دارد. افراد مخرب بدخلق، جامعه ستیز، خود تخریب و بی انگیزه هستند. در هم نشینی با افراد و دوستان خود دقت کنید.
علت افسردگی و عدم تعادل شیمیایی مغز
برخی عوامل بیولوژی در انتقال دهنده های عصبی مانند: سروتونین، نور اپی نفرین و دوپامین تاثیر فراوانی در تعیین خلق و خو دارند.
داروها
برخی داروها باعث ابتلا به افسردگی در افراد میشود. داروهای فشار خون، مسکن ها، باربیتورات ها، ایزوترتینوئین، داروهای ضد ویروسی و کورتیکو استروئیدها خطر افسردگی را فرد افزایش میدهد.
علت افسردگی و مصرف مواد مخدر
مصرفمواد مخدر یکی از علل ابتلا به افسردگی است. مصرفمواد مخدر توسط خود، همسر، فرزند و عزیزان میتواند باعث بروز افسردگی شود.
ایدهآل گرایی
افراد ایدهآل گرا یا کمال گرا از خود توقعات و انتظارات بالایی دارند. خود را سر سختانه قضاوت میکنند و از هر کار خود خشنود نمیشوند. این افراد اگر به اهداف خود برسند نیز خوشحال نمیشود. این افراد با ناراحتی، سخت گیری و اضطراب مداوم درصد بالایی به افسردگی دچار میشوند.
موارد دیگر از علت افسردگی
- مرگ و از دست دادن عزیزان
- اضطراب و استرس
- تجربه دردناک گذشته
- مشکلات جسمی
- خیانت همسر
شیوع افسردگی
ریسک ابتلا به افسردگی در تمام طول زندگی هر فرد 20 درصد است. افسردگی در جوانان در سن 18 تا 29 سالگی بیشتر رخ میدهد. افراد بالای 65 سال کمترین درصد ابتلا به افسردگی را دارند. قبلا از سن بلوغ میزان ابتلا به افسردگی در زنان و مردان یکسان است. اما پس از بلوغ در خانوم ها 1.7 درصد بیشتر از آقایان است. زنان جوان بیشتر دچار افسردگی میشوند. و کمترین احتمال ابتلا به افسردگی برای پسران 12 تا 17 سال و مردان بالای 60 سال هستند. افسردگی در کشور ما شایع ترین نوع اختلال روانی است.
درمان و رفع علت افسردگی
افسردگی درمان های فراوانی دارد. روان درمانی و دارو درمانی به طور همزمان روند بهبودی را افزایش میدهد. روان درمانی به مراجعه کننده کمک به شناخت و درک خلق و خو، رسیدن به ناخودآگاه میکند. دارو درمانی توسط متخصص انجام میشود. برای اطلاع از درمان های افسردگی کلیک کنید.
کلام آخر
با توجه به اطلاعاتی که از این مقاله به دست آورده اید احتمالا علت افسردگی خود و اطرافیانتان را متوجه شدهاید. برای درمان و پیشگیری از خطر ابتلا به افسردگی نیاز به متخصص در حوزه روانشناسی دارید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در خدمت شما عزیزان است.برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید. برای مشاوره افسردگی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
منبع: علت افسردگی | ریشه یابی و حل دلایل ابتلا به افسردگی
:: برچسبها:
علت افسردگی | ریشه یابی و حل دلایل ابتلا به افسردگی ,
:: بازدید از این مطلب : 315
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5